Van 26 tot en met 28 augustus 2022 vond in het Deense Holstebro het Wereldkampioenschap WIKF-karate plaats. KCAR was er met een delegatie van elf competiteurs, twee scheidsrechters plus entourage naartoe getrokken. Na de lange coronaperiode met beperkte trainingen en weinig toernooien, waren de verwachtingen wat getemperd, maar dat bleek onterecht te zijn. KCAR behaalde in totaal vijf gouden, vijf zilveren en vier bronzen medailles, een superprestatie!

Op het onderdeel kata werd Huib Fransen derde, Jolie Fransen, Gies Leynen, Sidney Van Herreweghe, Laura Sikorski en Leen Put werden tweede en Daphne Kuipers wist het goud binnen te halen in haar categorie. Op het onderdeel tanto dori (partneroefeningen met mes) werden Daphne en Jolie wereldkampioen bij de junioren en Sidney en Brecht Evens bij de senioren! Verder behaalden Gies Leynen, Jari Rovers en Jolie Fransen brons met hun team in team-kumite. 

Op de laatste dag van het kampioenschap schreef Daphne Kuipers geschiedenis: in twee bloedstollende finales wist ze nóg twee keer goud te winnen, in de open gewichtsklasse en in haar eigen gewichtsklasse van kumite, waarmee ze de eerste Belgische werd die vier keer goud behaalde op een WIKF Wereldkampioenschap en de eerste vrouw ooit die alledrie de disciplines (kata, tanto dori en kumite) wist te winnen op een WIKF Wereldkampioenschap!

Bij de afsluiting van het toernooi ontving België nog een trofee voor de beste prestatie in de technische disciplines (kata en tanto dori) en daar mogen we met recht trots op zijn!