Interesse in karate?

Meer info

Kleuterkarate

Van 13 tot en met 15 september vond in het Amerikaanse Greenville het wereldkampioenschap WIKF-karate van 2024 plaats. KCAR was daar aanwezig met 11 deelnemers en scoorde vooral op de onderdelen kata en tanto dori bijzonder goede resultaten.

Op het onderdeel kata werden Lotte Tjoens, Sem Tjoens en Jari Rovers knap vierde in hun reeks, Zita Weltens behaalde een derde plaats, Laura Sikorski werd tweede en Gies Leynen, Jolie Fransen, Daphne Kuipers en Sidney Van Herreweghe werden wereldkampioen in hun reeks.

Voor het onderdeel tanto dori (partneroefeningen met mes) had KCAR twee teams ingezet. Jolie Fransen en Jari Rovers mochten aantreden bij de junioren en wonnen daar zilver, Daphne Kuipers en Sidney Van Herreweghe toonden zich ware meesters in deze discipline bij de senioren en wonnen de wereldtitel (hun tweede dus van het kampioenschap!).

Het onderdeel kumite was opgesplitst in drie categorieën: kumite per gewichtsklasse, open kumite en team kumite. Bij de indeling op gewichtsklasse wonnen Jari Rovers en Vic Weltens brons, zilver was er voor Zita Weltens, Jula Ruysen en Daphne Kuipers (senioren 18+), en Jolie Fransen en Daphne Kuipers (U21) wonnen hun tweede respectievelijk derde wereldtitel van het toernooi. In de open kumitecategorie behaalde KCAR nog drie bronzen medailles (Jula Ruysen, Jari Rovers en Daphne Kuipers). Bij kumite team gingen er bronzen medailles naar Jari Rovers en Jolie Fransen (U18), Zita Weltens en Jula Ruysen wonnen zilver met hun team, en goud was er voor het team van Vic Weltens (U14) en het seniorendamesteam met Jolie Fransen en Daphne Kuipers.

Als afsluiter van het wereldkampioenschap vond traditioneel de Suzuki Cup plaats, waarbij de senioren die eerder tijdens het toernooi een podiumplaats hadden behaald, tegen elkaar mochten strijden om deze prestigieuze beker en eer. Voor KCAR nam Daphne Kuipers deel bij de dames... en ze won! Daarmee kwam haar totale aantal medailles op zeven te staan en ze mocht de (enorme) Suzuki Cup mee naar huis nemen!