Beste KCAR-ers,

November was in alle opzichten een topmaand, die dan ook weer voorbij vloog. 

Het eerste weekend van de maand, 6/7/8 november, was het weer Jon Wicks-time. Sensei Wicks verzorgde samen met sensei Mathieu Beysen een leerrijke en drukbezochte stage. Er waren trainingen voor klein en groot en KCAR was op alle fronten aanwezig. Zaterdagavond was er zoals steeds een gezellig etentje in de WPC in Hoeselt, waar Vidar Mjånes, president van WIKF Noorwegen werd verrast voor zijn verjaardag. Zondag 8 november werd dan voor sommigen het hoogtepunt. Dangraadexamens WIKF! In tegenstelling tot het multistijlexamen gaat het hier om een zeer uitgebreid examen, waarbij afhankelijk van de hoogte van de dangraad de kennis over WIKF en Wado Ryu-karate in al zijn facetten wordt getest. Eerst een theoretisch en daarna een praktisch examen, met Kihon, Renraku Waza, Sanbon Kumite, Ohyo Kumite, Kihon Kumite, Tanto Dori, Idori, Tachi Dori, Kata en Kumite. Een jaar geleden begonnen 16-17 personen aan de voorbereiding en uiteindelijk kregen 10 personen groen licht om deel te nemen aan het examen. Het vervulde mij met veel trots dat hierbij KCAR’ers Mirthe Conen en Lars Winters waren, die hun 1e Dan behaalden als nummer 61 en 62 in de clubgeschiedenis, en Sempai Brecht Evens die als 10e in de clubgeschiedenis zijn derde Dangraad behaalde!

Op 15 november organiseerden onze broeders van Samoerai Leuven samen met de Vlaamse Karate Federatie voor de tiende maal de Open Belgium Kumite. Een meer dan geslaagde editie met 660 deelnemers uit 20 landen en WIKF’ers uit 7 landen, wat weer een blij weerzien betekende met vele bekenden. Er namen omwille ven het hoge niveau slechts 50 Vlamingen deel, waarvan 9 van onze club. Jammer genoeg geraakte er niemand op het podium en jammer genoeg moest Lars in laatste instantie afzeggen omwille van ziekte. Onze coaches, timekeepers en scheidsen deden weer een uitstekende job. 

Op 21 november werd in Herentals de allerlaatste multistijlstage onder leiding van de Vlaamse Karate Federatie Multistijl ingericht. Er waren een tiental deelnemers van onze club die samen met een tiental andere Wado-karateka's zich amuseerden, met dank aan Brecht die samen met mij het katagedeelte voor zijn rekening nam. 

Op 22 november namen we deel aan de Beker van ‘t Kamp en dit met 23 deelnemers. Onze coaches, timekeepers en scheidsen leverden goed werk en onze grote groep supporters stuwden onze deelnemers naar maar liefst 20 podiumplaatsen. Te veel om op te noemen maar je vindt uiteraard alles terug op onze site. 

Op 28 november volgde een volgend hoogtepunt en niet enkel van dit jaar maar van de laatste 30 jaar, aangezien ik op 1 december 1985 de club overnam en opstartte. Dit vierden we met twee fantastische feesten op één dag. 's Middags startte onze Kidsday met Sinterklaasfeest en 's avonds hadden we ons avondfeest, waar onze anciens bijna allemaal aanwezig waren. Tevens mocht ik mijn allereerste Sensei Danny Diepvens en oud club- en naamgenoot Alain Erregeerts verwelkomen met hun partners, en natuurlijk mijn ‘brother in arms’ Thieu met Els en dochter Noor. De vele verassingen van iedereen en de mooie speeches van Thieu en Sempais Leen en Steven zorgden voor een geweldige avond. Een afsluiter van alweer een mooi decennium waarvan je met dank aan Robert en Katuschka een mooie fotoreportage terugvindt op onze website. 

Uiteraard kijk ik alweer vooruit naar het volgend jaar. Noteer alvast de KCAR-familiedag op zaterdag 23 januari 2016. Inschrijven kan reeds bij Laura. We maken er weer twee korte, gezellige trainingssessies van een vijftigtal minuutjes van, voor karateka's maar vooral voor niet-karateka's die graag een tipje van de sluier opgelicht willen zien worden van de ‘martiale kunst’ waar hun gezinslid/familielid/ vriend(in) mee bezig is. Deelname is VOLLEDIG GRATIS. 

Noteer ook alvast de Open Limburgse WIKF-stage in Hoeselt op zaterdag 20 februari 2016. Inschrijven kan vanaf 21 december bij mij. Op zondag 6 maart organiseert KCAR nog de Beker van Overpelt en op zaterdag 30 april 2016 de jaarlijkse WADO-stage te Eksel. Ik verwacht jullie zo talrijk mogelijk. 

De afgelopen maand mochten we Hugo Vanduffel verwelkomen als nieuw lid. 

De volgende leden behaalden een hogere graad:

Wit-gele gordel of kandidaat 8e kyu: Rayan Ammaz, Femke van Eijk, Rens van Eijk, Luca Linders, Jad Azmi en Juul Renders
Gele gordel of 8e kyu: Giel Bas, Sam Droogmans en Matisse Bollen
Geel-oranje gordel of kandidaat 7e kyu: Hannah Thijs
Oranje gordel of 7e kyu: Tom Meex, Fara Ulenaers, Indra Awouters, Marco Pagan, Fabian Szeles en Johnny Szeles
Oranje-groene gordel of kandidaat 6e kyu: Mats Droogmans
Groen-blauwe gordel of kandidaat 5e kyu: Jolie Fransen en Safa El Ouardi
Bruine Gordel of 3e kyu: Daphne Kuipers
2e bruin of 2e kyu: Jef Van Dael
Zwarte gordel of 1e Dan: Mirthe Conen en Lars Winters
3e Dan: Sempai Brecht Evens

Proficiat aan allen…

Sensei