Interesse in karate?

Meer info

Kleuterkarate

    

Beste KCAR-ers,

Maart was weer een drukke maand die dan ook weer voorbij vloog. 

Zondag 6 maart organiseerden we traditiegetrouw onze eigen Beker van Overpelt en het was weer een succes. Met 156 deelnemers was het niet de drukst bezette editie, maar we hadden zeker niet te klagen met de opkomst van deelnemers en publiek. Van oud tot jong amuseerde iedereen zich en zorgden zeker onze eigen leden met 23 podiumplaatsen voor een fantastisch resultaat. Uiteraard waren onze supporters hier mee verantwoordelijk voor, waarvoor dank. Voor het eerst mochten we onze Waalse vrienden van Cobra Kai verwelkomen en zij complimenteerden ons met onze strakke en efficiënte manier van organiseren en dit in combinatie van de leuke familiale sfeer die er heerste in tegenstelling tot vele andere wedstrijden. Natuurlijk wil ik de vele helpende handen bedanken. Onze dames die de catering verzorgden, onze timekeepers, onze scheidsen, de fotografen, mijn assistent-trainers die mee coachten of jureerden en natuurlijk mijn drie Sempais. Brecht voor de coördinatie van het coachen van onze KCAR-deelnemers, Steven om de arbitrage naar goede gewoonte weer in goede banen te leiden en natuurlijk Leen die de inschrijvingen verwerkte, de loting deed en als ervaren wedstrijddirecteur het geheel in goede banen leidde. En ik, ik zag dat het goed was en genoot vooral van alles wat jullie weer presteerden op en naast de vloer. 

Op 12 en 13 maart verwelkomden we World Chief Instructor Jon Wicks weer in Beloeil. Het was een zeer geslaagde editie met onder andere 27 Franse deelnemers en een tiental Nederlandse. Een 20-tal KCAR-ers nam deel en we kregen van Sensei Wicks weer de nodige feedback op zijn geheel eigen manier. Ook 's avonds amuseerden we ons tijdens het gezellige diner.

Op 20 maart reden we met zijn allen naar Quaregnon om deel te nemen aan het BK WADO dat ginds georganiseerd werd. En wat voor een organisatie? Bevond op organisatorisch vlak de Beker van Overpelt zich aan het ene uiterste, dan vond je aan het volledige andere uiterste dit wangebeuren. Wanneer je er in slaagt om een tornooi met niet overdreven veel deelnemers 45 minuten te laat te laten beginnen, het te laten uitlopen tot 20 uur 's avonds en dit te combineren met een hopeloze arbitrage, dan lijkt het wel of hiervoor geoefend werd. Gelukkig slaagden we er in om 28 podiumplaatsen te verzamelen, wat fantastisch lijkt, maar weet dat het er 35 hadden moeten zijn, los van de titels die we echt niet mochten behalen. Jammer maar helaas. Gelukkig probeerden de ‘te weinige’ Vlaamse scheidsrechters zich staande te houden, waarvoor een welgemeende proficiat. 

In april kijk ik natuurlijk uit naar enerzijds het Limburgs Kampioenschap dat op 24 april wordt georganiseerd door onze vrienden van United Friends in Lommel, maar vooral naar onze eigen WADO-STAGE in EKSEL op 30 april, waar ik elke KCAR-er hoop te mogen ontmoeten. 

In maart kwamen Noor Tayari, Jules Willekens en Keano Weidner als nieuwe leden onze rangen vervoegen. Hans Maes mochten we dan weer na meer dan 20 jaar afwezigheid terug verwelkomen. 

De volgende leden behaalden een hogere graad:

Wit-gele gordel of kandidaat 8e kyu: Lars Pulgré en Elias Vangeneugden
Gele gordel of 8e kyu: Dina Ajouaou
Oranje-groene gordel of kandidaat 6e kyu: Fabian Szeles
Groene gordel of 6e kyu: Jari Rovers
3e bruin of 1e kyu: Stephan Geys

Proficiat aan allen…

Sensei