Interesse in karate?

Meer info

Kleuterkarate

    

Beste KCAR-ers,

April was weer de maand met enerzijds vele activiteiten buiten de reguliere trainingen, maar anderzijds ook de laatste nationale en internationale wedstrijden van het seizoen, met als afsluiter onze fantastische stage.

Op internationaal vlak waren er de Krokoyama Cup en de Open Luxemburgse Kampioenschappen. Beide zijn tornooien van zeer hoog niveau waar onze kampers niet onverdienstelijk waren. Jammer genoeg moesten de meesten vrij snel in de wedstrijd afhaken maar op de Open Luxemburgse wist Eva na drie zeges op rij toch de poulefinale te halen, die ze jammer genoeg verloor om dan ook nipt de duimen te moeten leggen vroor brons. Sidney daarentegen draaide ook een mooi parcours en behaalde wel brons. Knap.

Op 24 april organiseerden onze vrienden van karateclub KCUF in Lommel traditiegetrouw het Provinciaal Kampioenschap. En of we aanwezig waren. Met onze 27 deelnemers en 1 team voor KATA behaalden we maar liefst 36 podiumplaatsen, waarvan 13 titels. Enkele opvallers waren Mohammed Bouddouft die bij de 6/7-jarige jongens de katatitel wist binnen te halen. Maar zeker was er ook Aleyna Yilmaz, nog maar wit-gele gordel en die schrijven we eigenlijk zelden al in voor een Provinciaal Kampioenschap. Maar met haar opvallende passage op de Beker van Overpelt en haar harde trainingswerk besloten de trainers haar te selecteren en dit met succes, want ze behaalde meteen de titel in een reeks met toch enkele deelneemsters met een stuk meer ervaring! 

Natuurlijk waren er ook onze drie deelnemende trainers. Sempai Brecht, Laura en Eva. Waar sommigen te vlug tevreden zijn met 2-3 trainingen per week, tonen zij dat vrijwel dagelijkse training loont. Door dit te combineren met extra krachttraining buiten de clubtrainingen om, slagen ze er in om op ALLE fronten mee te strijden op zowel wedstrijdvlak als algemeen karatevlak (voorbereiding Dan-graden). Op de wedstrijddag zelf hebben ze zich ook nog bezig gehouden met het coachen van de andere kampers waar mogelijk, en toch was hun persoonlijke resultaat super. Alle drie behaalden ze de ‘triple’ (kata/kumite/kata team) en Laura behaalde bij de seniors kata ook nog brons. Een voorbeeld voor onze youngsters. 

Verder wil ik natuurlijk onze scheidsen Steven, Leen, Sven en Yoeri bedanken. Onze timekeepers Walter, Dirk, Sander, Rony en Stephan die de hele dag hun best deden, mogen niet worden vergeten. Verder een dikke merci aan Bert voor de vele foto's en natuurlijk de supporters voor jullie vele aanmoedigingen die zeker en vast geholpen hebben. En natuurlijk mogen onze vrienden van KCUF niet worden vergeten voor de organisatie.

Op 30 april organiseerden we als sportieve afsluiter onze eigen KCAR-stage. Hadden we de vorige jaren telkens een 200-tal deelnemers, dit jaar waren er maar liefst 223 deelnemers en overtroffen we alle records. De acht gasttrainers en mijn drie sempais hebben er samen met mijzelf het beste van gemaakt en of het een succes was. Alle facetten van het Wado Ryu kwamen aan bod. Samoerai Haacht kwam zelfs met een bus en maakte er een geslaagde daguitstap met maar liefst 44 deelnemers. Kortom: een topeditie waar iedereen optimaal van genoot. En de afwezigen…tja, die hadden weer ongelijk. 

De volgende leden behaalden een hogere graad:

Wit-gele gordel of kandidaat 8e kyu: Selin Yilmaz, Benoit Vanduffel, Keano Weidner, Jula Ruysen, Luna Indeherberge
Gele gordel of 8e kyu: Xena Bernaerts, Jasper Thijs, Kyano Dekens, Jestin Starinieri, Eowyn Starinieri
Geel-oranje gordel of kandidaat 7e kyu: Wolke van Dael, Giel Bas, Mohamed Hssouni
Oranje gordel of 7e kyu: Bert Fransen
Groene gordel of 6e kyu: Senne D'Hondt
Blauwe gordel of 5e kyu: Jolie Fransen
3e bruin of 1e kyu: Sven Sikorski

Proficiat aan allen…

Sensei

No events found