Beste KCAR-ers,

Alweer een vakantie voorbij, alweer een nieuw seizoen dat er aankomt met veel karateplezier. Trainingen, stages, wedstrijden, examens, evenementen....

In de maand juli trainden de geselecteerden voor het EK verder met Brecht terwijl ook Leen, Steven en Stan verder trainden voor hun danexamen. In augustus hadden we al drie specifieke trainingen voor de EK-selectie en twee trainingen voor de gevorderden en volwassenen en op 24 augustus begonnen de lessen weer voor iedereen, waar we al meteen enkele nieuwe gezichten mochten verwelkomen. Dit was ook relatief, want het goede weer zorgde ervoor dat velen liever lui dan moe waren....en dus pas begin september starten, oftewel het verschil tussen BEING GOOD OR BEING GREAT....

Zelf heb ik me nog kunnen amuseren door het vorige seizoen (eind juni/begin augustus) af te sluiten met de jaarlijkse Portugese stage in Braga en het nieuwe seizoen aan te vangen met de Noorse zomerstage in Oslo. Leerrijk en plezierig en voor diegenen die een uurtje of anderhalf trainen bij 32 graden te warm vinden wil ik even vermelden dat het in Portugal telkens 3 uur trainen was bij 38 graden.... En tussen het trainen door veel genieten, lekker eten en veel fun met WIKF-familieleden uit heel Europa. 

Op maandag 5 september starten we weer met de cyclussen bij de +12-jarigen. Let wel! De trainingen in Peer gaan vanaf dan door in sporthal College aan de Collegelaan 22. 

OPGELET, enkele nieuwigheden in Peer: 

• IEDEREEN hangt jassen, kleren en schoenen in de kleedkamer. 

• De dojo wordt enkel blootsvoets betreden of met zoories die je in de kleedkamer hebt aangedaan (niet waar je mee van buiten komt).

• Toeschouwers (ouders) komen NIET in de dojo, er kan gekeken worden van achter glas.

• Er zal een cafetaria zijn die normaal gezien in de loop van oktober open zal gaan. Deze wordt door sportclubs uitgebaat (niet door ons) en zal vermoedelijk pas vanaf 19.00 uur opengaan.

Vermits vele zaken nog niet duidelijk zijn, kan ik sommige zaken pas verduidelijken wanneer wij zelf ook volledig op de hoogte zijn....

In Helchteren kan er pas gestart worden op dinsdag 20 september. 

In de andere dojo's kan er nog steeds gekeken worden in VOLLEDIGE stilte (geen gepraat, gefluister, getelefoneer, spelende en rondrennende kinderen). Vandaar dat ik nu alvast een oproep doe om de sportende kinderen zoveel mogelijk af te zetten zoals dat op school gebeurt en een tasje koffie of frisse pint te nuttigen indien de cafetaria open is. Dit maakt het voor de lesgevers veel gemakkelijker om les te geven, aangezien kinderen nu eenmaal snel afgeleid zijn door dingen die aan de kant gebeuren en er uiteraard een groot verschil is tussen een martiale traditionele kunst en de meeste andere sporten. 

Ik kijk alvast uit naar een topseizoen met op 30 september en 1 en 2 oktober het sportieve hoogtepunt van het jaar: het EK WIKF in Rotterdam. Toeschouwers zijn zeker welkom, 13 van onze leden zijn geselecteerd. Kata, Tanto Dori en kumite t/m 13 jaar staan gepland voor vrijdag, kumite vanaf 14 jaar en de openingsceremonie voor zaterdag en kumite open categorie, kumite teams en de Suzuki Cup voor zondag. 

In augustus mochten we onze ‘oude’ vriendin Lauren de Maeyer terug verwelkomen in onze club. 

Op 4/5/6 november gaat de jaarlijkse stage in Bilzen door onder leiding van World Chief Instructor Jon Wicks 8e Dan Hanshi. Details volgen nog. Deze stage telt mee als examenpunten voor kyugraden EN dangraden. 

Op 11 november organiseren de kandidaat-deelnemers aan het WK WIKF in Curaçao een Spaghettidag in Overpelt. Meer info bij Brecht en Sven.

Sensei