Interesse in karate?

Meer info

Kleuterkarate

    

Beste KCAR-ers,

De eerste twee volledige maanden van dit seizoen waren weer bijzonder hectisch. Veel nieuwe gezichten, wedstrijden, EK en voorbereidingen voor talloze evenementen en het danexamen. Kortom: druk, druk, druk. 

Op zaterdag 3 september hadden we in Hoeselt nog de WIKF-teambuilding met onze nationale selectie in functie van het EK WIKF in Rotterdam. 

Zaterdag 10 september ging ons Eva nog naar de Lion Cup in Luxemburg waar ze knap presteerde maar jammer genoeg geen podium behaalde. 

Dinsdag 27 september vertrok ik naar Rotterdam voor het EK, een dag later gevolgd door de rest van de delegatie. Zoals reeds beschreven in de exclusieve EK-nieuwsbrief was het uiteraard weer een combinatie van hard trainen, fantastische prestaties en een geweldige party. Met andere woorden: FUN en nog eens FUN. 

Volgend jaar staat het WK op het exotische Curaçao op het programma. Hiervoor gaan we 8-9 kampers hebben en een hoop supporters. De KCAR-delegatie zal toch met 22 zijn. Uiteraard kijk ik hier net zoals de rest reeds naar uit maar tevens kijk ik al uit naar het EK in Braga (Portugal) eind juli 2018, waarbij ik hoop dat tegen dan ook een nieuwe generatie de kop op steekt. 

Op 15 en 16 oktober ging er een KCAR-delegatie naar de Coupe Internationale de Kayl in Luxemburg. Hier behaalden de Kuipers Sisters Daphne en Eva respectievelijk zilver en brons met KATA terwijl Sidney zilver met KUMITE behaalde. Zeer knap. Ook van de rest van de delegatie natuurlijk. 

Op 30 oktober gingen we weer met veel plezier naar onze Hoeseltse vrienden voor de 20e Beker van ... Hoeselt uiteraard. Walter, Sander, Katuschka, Rony, Dominique, Dirk, Stephan, Stan en Thierry zorgden voor het timekeepen en Robert voor de foto's. Jammer genoeg eindigde Hoeselt met een bijzonder wrange nasmaak. Ons Daphne moest op haar twaalfde verjaardag haar eerste miniemenwedstrijd aan de kant blijven omwille van een enkelbreuk opgelopen op school (enkele weken out). Tijdens zijn eerste wedstrijd kreeg onze Lars plotseling een patella luxatie (knieschijf uit de kom). Oogt niet fraai en is bijzonder pijnlijk. Gelukkig schoot alles terug op zijn plaats maar er waren toch wat scheurtjes (zes weken out). Coach Brecht draaide een fantastische eerste match tegen vriend Wassim maar raakte in de laatste seconde tussen de mat en liep een open teenbreuk op (enkele weken out). Kortom: balen dus. 

Uiteraard wil ik voor de verschillende kampioenschappen behalve onze timekeepers, kampers en fotografen ook onze scheidsen (Steven, Leen, Sven en Yoeri) en onze coaches (Brecht, Laura, Sven en Eva) bedanken en natuurlijk onze fantastische supporters. 

Verder startte ook onze nieuwe lichting kandidaten voor dangraden voor mei met de voorbereiding. (Walter, Stephan, Raf, Sidney en Sven voor 1e Dan en Thierry voor 2e).

Maar nu kijken we vooral uit naar onze kandidaten voor 5 november die aan de eindspurt van hun voorbereiding zitten (Indra voor 1e, Sven voor 2e, Stan voor 3e en Leen EN Steven voor 4e Dan). We duimen alvast. 

Zoals altijd zien we in een nieuw seizoen een deel opgevers niet meer terug en zijn er ook weer een hele groep beginners die hopelijk een mooie toekomst tegemoet treden. 

De volgende personen mochten we de aflopen twee maanden als nieuw lid verwelkomen: Amber Oyen, Karlijn Vranken, Thijs Vermeulen, Inthe Paesen, Mattia Derdin, Ian Schouteden, Toon Vastmans, Henri Cayer, Toon Schreurs, Maxim Vos, Sacha Brouwers, Jonah Maes, Arne Mannes, Yustina Heggag, Mrna Heggag, Mina Azhari, Jorre Deckers, Kevin Luyckx, Kasper Maes, Ans Van Nil en Maud Piggen. 

De volgende karateka's behaalden een hogere graad:

Wit-gele gordel of kandidaat 8e kyu: Madelijn Teeuwen, Gies Leynen en Tijs Segers
Gele gordel of 8e kyu: Daphne Box, Lars Pulgré, Vince Pinoy, Jula Ruysen, Keano Weidner, Rania Boulaijin en Selin Yilmaz
Geel-oranje gordel of kandidaat 7e kyu: Jestin Starinieri, Aleyna Yilmaz, Xena Bernaerdts en Kyano Dekens
Oranje gordel of 7e kyu: Lucas Bafort, Mohamed Bouddouft, Thomas Alexander en Giel Bas
Groene gordel of 6e kyu: Tom Meex
Blauwe gordel of 5e kyu: Messina Loos en Safa El Ouardi
3e bruin of 1e kyu: Glen Vanderheyden

 

Sensei

 

Noteer behalve de stage van 5/6 november en de KCAR-spaghettidag op 11/11 voor Curaçao alvast de volgende evenementen in jullie agenda:

21/1/17: WIKF-stage in Hoeselt voor IEDEREEN - EXAMENPUNTEN

11/2/17: KCAR-familiedag in Eksel voor IEDEREEN EN FAMILIE EN VRIENDEN - EXAMENPUNTEN

4/3/17: Beker van Overpelt KATA, enkel geselecteerden - EXAMENPUNTEN 

22/4/17: KCAR-stage in Eksel voor IEDEREEN - EXAMENPUNTEN