Interesse in karate?

Meer info

Kleuterkarate

    

Beste KCAR-ers,

Ik begin deze nieuwsbrief met enkele dringende zaakjes. Zoals steeds worden tweejaarlijks de trainingspakken weer bijbesteld. Passen en bestellen kan nog tot en met vrijdag 9 december. 

• DENK AAN DE INSCHRIJVINGEN VOOR DE WIKF-STAGE VAN 21/01/2017 IN HOESELT

• Noteer de familiedag van 11/02/2017

• Beker van Overpelt 04/03/2017

• KCAR-stage te Eksel 22/04/2017

• KCAR BBQ 13/05/2017

November was een zeer drukke maar ook best leuke maand. 

Op 4/5/6 november was er het traditionele WIKF-weekend onder leiding van Sensei Jon Wicks in Bilzen. Op vrijdagavond was er een aparte training voor zwarte gordels vanaf 4e dan en trainers vanaf 3e dan. Het thema was: gedetailleerd doornemen van de 5 Pinan-kata’s. Leerrijk om ook als hogere graad nog eens diep op de details in te gaan. Zaterdagvoormiddag deden een 30-tal KCAR-kids mee aan de jeugdtraining. In de eerste namiddagtraining vanaf witte gordel had onze club een 30-tal deelnemers terwijl Els en ikzelf het schriftelijk examen afnamen van de kandidaten voor een dangraad. Hierna was er een drukbezochte training vanaf 4e kyu.

Vanaf dat moment was het adrenaline-rush. Het praktische dangraadexamen waar een jaar naar toe was geleefd en maar liefst VIJF van onze clubleden waren kandidaat. Indra Winters was de eerste Junior-kandidaat in de Belgische WIKF-geschiedenis. Dat de standaard door haar gezet zou worden, wist ze en dat betekende uiteraard dat het niet van de poes zou zijn, maar ze leverde zoals ik verwachtte een topprestatie en werd in de geschiedenis van KCAR zwarte gordel nummer 68. Dan hadden we hulptrainer Sven Vandermeulen die niet zijn gemakkelijkste jaar beleefde maar er toch in slaagde om zijn 2e dan te behalen (nummer 27 in de KCAR-geschiedenis). Uiteraard moet ik ook Stan Weckx feliciteren: ondanks zijn drukke job altijd tijd makend om te trainen om zo het Wado Ryu-motto eer aan te doen (the only difference between the possible...). Hij werd in de geschiedenis van onze club 3e dan nummer 11. Tevens wil ik hem bedanken om ook nog eens de tijd te vinden om een prachtig naslagwerk te maken voor onze website wat voor veel support en leesgenot zal zorgen. Last but not least wil ik mijn twee karatekids van weleer feliciteren. Leen Put en Steven Achten begonnen beiden 22 jaar geleden als 7-jarige bij mij te trainen en zijn ondertussen gediplomeerde sempais en nationale scheidsrechters met ook heel wat internationale ervaring. Ze slaagden erin om als eersten in de geschiedenis van onze club een VIERDE DANGRAAD te behalen. Kortom: dit doet me uiteraard veel plezier. Dat het WIKF-diner later op de avond één groot feest was, hoef ik waarschijnlijk niet te verklaren. 's Anderendaags hadden we nog een ochtendtraining en daarna kon iedereen moe maar tevreden weer naar huis. 

11 november, de KCAR-spaghettidag. Onze geselecteerden voor Curaçao organiseerden dit evenement en dit werd een onvergetelijke dag met maar liefst 450 aanwezigen. Teambuilding, hard werken maar vooral plezier maken. 

Zondag 13 november ging in de Sportoase in Leuven het Belgian Open Kumite door. 650 deelnemers uit 15 landen waarvan slechts 50 Vlamingen. Van deze 50 behaalde er slechts ééntje de titel: onze eigen jeugdtrainer Eva Kuipers. Een prachtresultaat! De andere deelnemers deden behoorlijk hun best maar vielen naast het podium. Uiteraard wil ik ook coaches Brecht en Sven bedanken, onze fotografe Katuschka, scheids Leen en onze timekeepers die maar liefst 3 van de 6 wedstrijdvloeren in goede banen leidden. 

Zaterdag 19 november gingen we met meer dan 30 deelnemers naar de door onze WIKF-vrienden georganiseerde Beker van Kortenberg (kata). Zoals steeds een gezellig tornooi waar veel van onze jongeren hun eerste kans wagen op wedstrijdvlak. We trokken weer met een karrenvracht medailles (ze de uitslagen op deze site) en blije gezichten terug naar Limburg. 

Op zondag 27 november deden we weer mee aan de Beker van 't Kamp (kata en kumite). Met 13 podiumplaatsen voor kata en 10 voor kumite werd ook dit weer een groot succes. Onze youngsters draaiden schitterend en dit zowel in kata als in kumite. Uitblinkster van de dag was Eva die de dubbelslag wist te behalen (titel in kata én in kumite). We onthouden natuurlijk ook de comeback na 18 jaar van Thierry Starinieri die de katatitel behaalde bij de heren Seniors. Veel dank alweer aan onze timekeepers, scheidsen, fotografen en supporters om er een superdag van te maken.

Jammer dat we in november verschillenden van onze toppers moesten missen wegens blessure of ziekte. (Brecht, Laura, Lars, Daphne, ...) anders hadden we moeiteloos de kaap van de 200 podiumplaatsen behaald. 

We mochten in november de volgende nieuwe leden verwelkomen: Bregje Vanhout, Miguel Lisboa Gomez, Odin Ven, Mayra Ven, Dylan Peetermans, Kevin Peetermans en Alyssia D'Hondt. 

De volgende karateka's behaalden een hogere graad:

Gele gordel of 8e kyu: Roano Campan Ceulemans, Damisa Dekort, Luna Indeherberge en Marcus Lam
Geel-oranje gordel of kandidaat 7e kyu: Arjo Sonke en Felien Vranken
Oranje gordel of 7e kyu: Arthur Bafort, Jad Azmi, Rayane Ammar en Rens Van Eijk
Oranje-groene gordel of kandidaat 6e kyu: Hannah Thijs
Groene gordel of 6e kyu: Indra Awouters en Fabian Szeles
3e blauw of 4e kyu: Roar Hendriks
1e DAN: Indra Winters
2e DAN: Sven Vandermeulen
3e DAN: Stan Weckx
4e DAN: Steven Achten en Leen Put

Proficiat aan iedereen...

Sensei