KCAR-events:

Zaterdag 4 maart: Beker van Overpelt Kata, Sporthal Overpelt; kampers aanwezig tussen 12.00 en 12.30 u, aanvang wedstrijden 13.00 u

Zaterdag 22 april 4: KCAR-stage, Sporthal Eksel, van 13.00 tot 17.30 u

Zaterdag 13 mei: KCAR-barbecue, Den Drossaerd Overpelt vanaf 18.00 u


Beste KCAR-ers,

Februari mag dan wel de kortste maand van het jaar zijn, het is zeker niet de rustigste.

Op zaterdag 11 februari organiseerden we onze jaarlijkse Familiedag en we mochten weer van een succes spreken met maar liefst 200 deelnemers. Onze zwarte gordels waren onder leiding van ons trainerskorps de lesgevers van dienst en Katuschka en Bert vereeuwigden de vele mooie momenten. Het was gezellig, en de eerste geïnteresseerden, zowel jong als minder jong, zijn al op proef gestart. 

Zondag 12 februari was er de Maithoshi Kachi Trophy in Ninove, met kata en kumite. Hier gingen we voor de eerste maal naar toe en we keerden huiswaarts met 13 podiumplaatsen. De uitslagen vinden jullie weer op onze site, en het is fantastisch dat onze multitaskende coaches er telkens in slagen om én te coachen én medailles te vergaren. Een dikke merci natuurlijk aan de scheidsen, timekeepers, fotografen en webmasters van KCAR. 's Avonds gingen we nog naar de spaghettidag van onze WIKF-vrienden van Tomodachi Sint-Truiden. 

Tomodachi Sint-Truiden organiseerde op zondag 19 februari haar jaarlijkse Tomodachi Cup. Dit is een kyugradenwedstrijd kumite. Ideaal voor beginners én de iets meer ervaren kampers, maar niet toegankelijk voor zwarte gordels. Met 14 deelnemers, 3 coaches, 4 scheidsen, 4 timekeepers, 2 fotografen en een massa supporters waren we weer goed vertegenwoordigd. Elf medailles vormden ook een mooie oogst. 

Vrijdag 24 februari werd onze jeugdtrainster Eva Kuipers verkozen tot Sportbelofte van het jaar 2016 in de gemeente Hechtel-Eksel. Dik verdiend enne… ondertussen heeft ze in 2 maanden tijd alweer 9 medailles in de wacht gesleept. 

Op zondag 26 februari ging het BKF oftewel het Belgisch Kampioenschap Alle Stijlen weer door in Namen. Vechten tegen de tegenstander en de partijdige arbitrage maakt het zoals elk jaar weer zeer moeilijk om podiums te behalen, maar toch won Eva de KCAR-juniorenfinale kata tegen Laura en werd Indra derde bij de kadetten. Bij kumite behaalde enkel Sidney brons. Onze andere deelnemers, waaronder onze jeugd, deden het zeker niet slecht, maar kwamen of op dit niveau nog wat te kort of waren niet in hun dag. Hoofdcoach Brecht viel net naast het podium bij de senioren heren lichtgewicht, waar hij ondanks het uitzonderlijk hoge niveau dit jaar super vocht.

In februari mochten we Kevin Tran, Valerio de Palma en Aurora 'T Syen Henckens als nieuwe leden verwelkomen. 

De volgende personen behaalden in februari een hogere graad:

Wit-gele gordel of kandidaat 8e kyu: Sem Luys, Maxim Vos, Mina Azhari, Miguel Lisboa Gom
Gele gordel of 8e kyu: Alexander Pelssers
Oranje gordel of 7e kyu: Davy Pelssers
Groene gordel of 6e kyu: Shiloh Pagan, Khadija Bouddouft
Groen-blauwe gordel of kandidaat 5e kyu: Senne D'Hondt
Blauwe gordel of 5e kyu: Lien Vandebeek

Proficiat aan iedereen...

Sensei