KCAR-events:

Zaterdag 22 april: KCAR-stage, Sporthal Eksel, van 13.00 tot 17.30 u. Schrijf desnoods nog in de week na de paasvakantie in, in ieder geval vóór 21 april.

Zaterdag 13 mei: KCAR-barbecue, Den Drossaerd Overpelt vanaf 18.00 u. Hopelijk ben jij er ook. Inschrijvingen bij Walter en Steven Achten of een van de andere trainers.


Beste KCAR-ers,

Maart was weer een maand die we enerzijds succesvol en anderzijds leerrijk kunnen noemen.

Op zaterdag 4 maart organiseerden we naar jaarlijkse gewoonte onze eigen Beker van Overpelt. Een 150-tal deelnemers streden voor 14 titels en 56 podiumplaatsen. Voor onze eigen club, die uiteraard zeer sterk vertegenwoordigd was, was deze editie de meest succesvolle sinds jaren. We behaalden maar liefst 11 titels, wat ongezien was. Natuurlijk heeft dit alles te maken met het feit dat we een hele sterke groep jeugdige katacompetiteurs hebben, waarvan er ondertussen ook reeds een deel de stap naar het kumite hebben gezet. Onder leiding van wedstrijdcoach Brecht en assistent-katacoaches Laura en Eva worden ze prima voorbereid.

Voeg daarbij jeugdtrainer Sven die mee zorgt voor het leggen van een degelijke basis bij de kleuters en kinderen, aangevuld door sempais Steven en Leen die de technische finesse mee hoog houden, dan durf ik zeggen dat het KCAR-trainersteam een geoliede machine is. Zelf hou ik me minder bezig met de algemene voorbereiding van de wedstrijden en beschouw ik het als mijn taak om onze zwarte gordels en kandidaat-zwarte gordels hun kennis en kunde steeds te verbeteren met als doel om topkarateka's van hen te maken die in álle disciplines van het WIKF-karate thuis zijn en met enige trots durf ik te zeggen dat ze het goed doen. Het is fijn en deugddoend om op de dag van de wedstrijd zelf langs de kant te zitten en te genieten van het gebeuren. Leen die de loting deed en samen met Indra de wedstrijd coördineerde, Brecht die samen met Laura en Eva voor de coaching zorgden en Steven die de arbitrage in goede banen leidde. Uiteraard bedank ik Stan, Kevain, Sven en Yoeri om mee te arbitreren, Katuschka, Dirk, Sander, Edgard, Rony, Lars, Thierry, Mick en Ruben om te timekeepen, Robert en Bert voor de mooie fotoreportage en San, Walter, Monique, Katrien en Ellen voor de organisatie van de inkom en de catering. De heerlijke taarten werden geleverd door Sandra Vansimpsen (mamma van Keano en Alyssia), medezaakvoerster bij bakkerij Jimmy's uit Houthalen en Genk. Bedankt aan de vele supporters en een dikke proficiat aan alle KCAR-deelnemers voor jullie inzet en goede resultaten. Ik ben ervan overtuigd dat deze basiswedstrijd voor velen onder jullie de opstap wordt naar iets moois...

Zaterdag 11 en zondag 12 maart trokken we richting Beloeil met maar liefst 22 KCAR-ers, waarvan er een 14-tal voor 2 dagen gingen en bleven overnachten. Dit alles om weer deel te nemen aan de jaarlijkse stage onder leiding van Sensei Jon Wicks 8e Dan Hanshi en World Chief Instructor WIKF. De stage was weer interessant, vermoeiend en zeer leerrijk en het gezamenlijke diner in het Kasteel van Beloeil was lekker én gezellig, zoals alle WIKF-gebeurens. Het was zelfs zo geslaagd, dat er onmiddellijk een heel deel beslisten om de Nederlandse stage onder leiding van Sensei Wicks te gaan volgen en ook daar een weekend van te maken. Deze stage gaat door in Dordrecht op 1 en 2 juli. Deze gegevens zijn allemaal terug te vinden op de website Van WIKF Belgium (www.wikf.be). Vergeet niet om de websites van KCAR en WIKF Belgium regelmatig te bezoeken en lid te worden van de Facebook-groepen onder dezelfde naam. 

In maart mochten we Christian Bonacci, Charlotte Packeu, Luna van Brussel, Kyra van den Heuvel, Bart Piggen en Alexander Iwanow als nieuwe leden verwelkomen. 

De volgende personen behaalden in maart een hogere graad:

Wit-gele gordel of kandidaat 8e kyu: Kevin Peetermans, Dylan Peetermans, Kasper Maes, Amber Oyen
Gele gordel of 8e kyu: Senne Willé
Geel-oranje gordel of kandidaat 7e kyu: Madelijn Teeuwen, Keano Weidner, Rania Boulaijin, Milan Schevenels 
Groene gordel of 6e kyu: Myriame Bouddouft, Nyah Henrard
Blauwe gordel of 5e kyu: Marco Pagan, Johnny Szeles
2e blauw of 4e kyu: Jolie Fransen
2e bruin of 2e kyu: Esra Tanriverdi
3e bruin of 1e kyu: Robert Kuipers 

Proficiat aan iedereen...

Sensei