Interesse in karate?

Meer info

Kleuterkarate

    

Beste karateka’s,

De maand december en het jaar 2014 lopen weer ten einde en het was weer super. Vele nieuwelingen startten en anderen hingen het karatepak weer aan de haak. Onze kleuterwerking werd met succes verder uitgebouwd. Laura vervoegde onze jeugdlesgevers. Onze competiteurs behaalden 162 podiumplaatsen. Ons wedstrijdhoogtepunt was natuurlijk het EK WIKF in Nicosia Cyprus.

Jammer genoeg werden er geen podia meer behaald tijdens de laatste internationale wedstrijd te Sittard op 20 december 2014. Onze eigen organisaties (Beker van Overpelt, stage Eksel en de Familiedag) waren succesvol en de stages die we in binnen- en buitenland volgden, waren dikke fun met telkens verbroederingen met onze WIKF-vrienden van over de hele wereld. Ons aantal topsporters bij de Federatie steeg tot acht en onze scheidsen en timekeepers leverden goed werk. Onze website is een pareltje waarvoor dank aan onze webmasters. Velen onder jullie slaagden weer in het examen voor een hogere kyugraad en Sven, André en Sander behaalden hun zwarte gordel. Bart werd 2e Dan.

Zelf ontving ik mijn 7e Dan WIKF en werd enkele weken later door jullie in de bloemetjes gezet voor mij vijftigste verjaardag. En deze twee zaken gaven mij een déjà vu-gevoel. Toen ik in 1978 13 jaar oud was en witte gordel had, vroegen mijn karatebroeders mij of ik meeging naar de stage onder leiding van Tatsuo Suzuki. Hij was zéér oud, namelijk 50 jaar, hij had een heel hoge karategraad, namelijk 8e Dan, en hij deed reeds sedert zijn 13e Wado Ryu-karate en had er zijn verdere leven aan gewijd. Waar heb ik dit nog gehoord? VIJFTIG jaar oud zijn, een HOGE Dangraad bezitten en je LEVEN WIJDEN aan KARATE. Wat we toen niet konden bevatten is nu realiteit. Wat een lange weg leek, vloog voorbij. En waarom? Omdat het fantastisch was. Trainen, mensen ontmoeten, karateka’s vormen, sporters begeleiden, de wereld zien en dit nog steeds…. En het was het waard. Ik hoop dat binnen enkele decennia sommigen onder jullie hetzelfde gevoel ervaren…

De volgende karateka’s behaalden in december weer een hogere graad:
Wit/geel: Fabian Szeles
Geel: Yan Yuting
2e bruin: Stephan Geys/Walter Achten/Katuschka Van Nuland

Proficiat aan allen…

            Sensei

No events found