Belangrijke data:

16 maart 2019: Beker van Pelt, kata; veel succes voor onze deelnemers, alle anderen zijn natuurlijk welkom als supporter!

27 april 2019: KCAR/WIKF-stage in Eksel, 14.00-17.30u

25 mei 2019: KCAR-barbecue in “Den Drossaerd” in Pelt

1 juni 2019: KCAR-clubexamen voor kyugraden -12 jaar; na de stage van 27 april wordt bepaald wie hiervoor in aanmerking komen.

Beste KCAR'ers,

Februari was een korte maar drukke maand. Zaterdag 2 februari organiseerden we samen met de andere Limburgse WIKF-clubs de open provinciale WIKF-stage in Hoeselt. De stage bestond uit drie trainingen. Aan deze drie trainingen namen samen bijna 300 karateka’s deel! De eerste training was bedoeld voor de jeugdleden. Ze werden verdeeld in vijf groepen onder leiding van zes trainers en deze zorgden voor het nodige enthousiasme. De tweede training stond open voor iedereen vanaf 12 jaar en voor de gevorderde -12-jarigen. De deelnemers werden naar graad en leeftijd ingedeeld in vijf groepen, met uitzondering van de kandidaten voor een dangraad, die apart les kregen van Chief Instructor Mathieu Beysen. De vierde training tenslotte was enkel bedoeld voor de bruine en zwarte gordels en hierbij werden de deelnemers naar graad ingedeeld in vier groepen onder leiding van vier lesgevers. Deze lange, leerrijke en gezellige dag sloten we uiteraard ook weer in alle gezelligheid af.

Zondag 3 februari ging een deel van onze kampers naar de Maitoshi Kachi Trophy. Met bij kumite titels voor Sid en Daphne en brons voor Jolie, Huib en Sven en bij kata zilver voor Jolie, Thierry en Sid (junioren) en brons voor Sid (senioren), Sven en Daphne waren we ondanks het hoge niveau toch weer succesvol. Als afsluiter mocht Sven Vandermeulen nog de trofee van meest beloftevolle scheidsrechter ontvangen. 

Zondag 10 februari gingen we naar de Shoto United Cup in Ham. De tweede editie van dit leuke kyugradentornooi. We keerden huiswaarts met maar liefst 16 podiumplaatsen. Bij kata gingen de titels naar Argo en Daphne, het zilver naar Jestin, Jolie, Jari en Roar en het brons naar Quinten, Lars en Huib. Bij kumite ging het goud naar Jari, Jolie en Daphne, het zilver naar Gies en Dina en het brons naar Jestin en Keano. Kortom: een superprestatie waarbij duidelijk werd dat onze nieuwe generatie de kop opsteekt. 

Vrijdag 22 februari ging de kampioenenhuldiging door in Eksel. De zusjes Kuipers waren weer beiden genomineerd en ze wisten beiden hun nominatie te verzilveren. Eva werd terug sportvrouw en Daphne sportbelofte. 

De maand werd afgesloten op zaterdag 23 februari met het BKF alle stijlen, ofwel de wanorganisatie van het jaar. Gelukkig behaalden we er nog wat medailles. Bij kumite was het brons voor Sven S en Daphne en zilver voor Sid. Bij kata behaalden Daphne en Sid brons maar het was Jestin Starinieri die de hoofdvogel afschoot en zich kroonde tot Belgisch Kampioen Kata. 

In februari mochten we Eva Bernaerdts verwelkomen als nieuw lid.

Sensei