Beste KCAR-ers,

De eerste maand van het jaar is voorbij en we draaien weer op volle toeren. De trainingen zijn druk bezet, we hebben weer vier nieuwe leden en het eerste kampioenschap van 2015 is gepasseerd en ik zag dat het goed was. Ook de Honbu Dojo-trainingen zijn gestart. Behalve Thibaut en Yoeri zijn ook Lars, Mirthe, Mick en Eva begonnen aan hun voorbereiding voor zwarte gordel. Voor de zwarte gordels zelf zijn er natuurlijk de kadertrainingen.

Nieuw is dat we met WIKF Belgium Tanto Dori in wedstrijdvorm meer willen stimuleren. In de toekomst wordt op het EK/WK WIKF de minimumleeftijd naar 17 jaar gebracht. In België hebben we de ambitie om dit naar 16 jaar te brengen. Dit betekent dat je vanaf nu vanaf 15 jaar (1e kyu) naar de Tanto Dori-trainingen kan gaan. Ik hoop natuurlijk dat we vanaf 2016 enkele jonge teams kunnen klaarstomen en wie weet worden jullie er zo goed in dat een EK- of WK-selectie erin zit.

Zoals jullie ongetwijfeld gemerkt hebben, lag onze website enkele dagen stil wegens groot onderhoud. Wat Katuschka en Robert deden was fantastisch, want wat een hindernissenparcours zou worden werd een strijd die door hun beiden werd gewonnen, waarvoor een ongelooflijk dikke MERCI. De lay-out werd aangepast en ook op smartphones is de site veel toegankelijker geworden. Webmasters die tevens karateka zijn, zijn nu eenmaal doorzetters…

Ook WIKF BELGIUM werd in een goede structuur gegoten, zodat we geleidelijk aan evolueren naar een goed werkende organisatie. Mathieu Beysen is en blijft Chief Instructor, ikzelf werd president, Francesco Gomez vice-president, Els Appermans secretaris-generaal en Johan Marguiller adjunct secretaris-generaal. Tevens zal er in de loop van de volgende maanden ook een website worden ontwikkeld met de essentiële WIKF-info. Hiervoor gaan we binnenkort rond de tafel zitten met Katuschka en Robert.

Op 31 januari ging het Vlaams Kampioenschap door te Schoten. We hadden 16 individuele deelnemers KATA en/of KUMITE ingeschreven en voor het eerst sedert lange tijd nog eens een team. Jolie, Huib, Sidney, Mirthe en de 2 ‘Svennen’ vielen jammer genoeg naast de podia. Evy, Glenn, Esra en Indra behaalden brons bij kumite. Daphne behaalde brons bij kumite en kata en zus Eva behaalde behalve brons bij kumite ook zilver bij kata. Ook Brecht legde bij de seniors beslag op een tweede plaats. Marie behaalde de titel bij kumite en Lars deed zelfs nog beter door behalve de titel in kumite ook zilver te behalen bij kata. Zoals ik reeds vermeldde, schreven we ook een team in bij kata. Onze veterane uit de vroegere succesteams, Leen, trad aan met de youngsters Eva en Laura en ze behaalden GOUD. En Laura? Tja, zij deed wat ze nu al verschillende jaren doet, namelijk ook de individuele titels in kumite en kata mee naar huis te nemen. Met deze ‘triple’ op zak kroonde zij zich tot de Koningin van de Dag. Knap van iedereen.

Op 7 februari gaat de eerste kumitetraining ter voorbereiding op het EK WIKF door in Namen. Op 8 februari hebben we in Genk de multistijlstage. Deze stage telt mee als puntenstage t/m 2e kyu. Op 28 februari 2015 organiseren we onze jaarlijkse Familiedag. Ik hoop dat iedereen aanwezig is en eventueel nog wat familie en/of vrienden meebrengt. Jullie zijn die dag natuurlijk allemaal een beetje lesgever. Ook in maart hoop ik zo veel mogelijk deelnemers en supporters te mogen verwelkomen op de Beker van Overpelt op 8 maart. Voor de leden vanaf 1e kyu en de kandidaten EK wil ik de belangrijkheid van de WIKF-stage in Beloeil onder leiding van Jon Wicks nog eens ‘in the picture’ zetten.

We mochten in januari volgende nieuwe leden verwelkomen:

Juul Renders/Bryan Khabache/Lonne Gordijn/Matisse Bollen

Behaalden WIT/GEEL: Abdelhamid Bouddouft/Khadija Bouddouft/Nyah Henrard/Jelle Beets/Alexander Thomas/Jonas Luys/Shiloh Pagan
GEEL/ORANJE: Lucy Habraken
ORANJE: Jari Rovers/MariCarmen Rivas
ORANJE/GROEN: Safa El Ouardi/Senne D’Hondt/Jasper Pinxten
BLAUW: Huib Fransen
BRUIN: Evy Leynen
2e BRUIN: Raf Francois/Sidney van Herreweghe

Een dikke proficiat aan iedereen…

            Sensei