Beste KCAR-ers

De maand mei was een maand zonder wedstrijden en stages. Maar niet getroost... We zaten uiteraard niet stil. Onze kata-geselecteerden voor het EK startten met een doorgedreven individuele begeleiding en er werd duchtig getraind ter voorbereiding van jullie volgende examen. Er waren nog twee WIKF-selectietrainingen, eentje voor kumite in Namen en eentje voor kata in Bilzen. Wat selecties betreft kregen we ook weer nieuws van de Vlaamse Karate Federatie. Onze clubgenoten Laura, Mirthe, Eva, Indra, Marie, Lars en Sidney werden of bleven B-atleet en zijn met zijn allen geselecteerd voor de Lion Cup in Luxemburg en voor de Open Tsjechische te Pilsen. Glen bleef D-atleet.

De leukste dag van de maand kenden we echter op 23 mei. Yoeri en Thibaut legden die dag succesvol hun traditionele WIKF-examen af voor 1e Dan bij sensei Mathieu Beysen. Voor degenen die het nog niet wisten: Mathieu is Chief Instructor WIKF Belgium, President WIKF Europa/Azië/Pacific en een van het handjevol vertrouwelingen van wijlen Suzuki Sensei die gemachtigd zijn om wereldwijd examens af te nemen. Ik ben dan ook zeer trots om mee te delen dat in het dertigste jaar van ons bestaan Yoeri en Thibaut zwarte gordel nummer 59 en 60 zijn die binnen KCAR gevormd werden.

Op 30 mei sloten we de maand af met een gezellige en heerlijke Griekse barbecue in de sporthal van Eksel met een 120-tal deelnemers. Het eten was lekker, de sfeer super en we amuseerden ons weer tot in de late uurtjes.

Verder zijn we uiteraard reeds volop bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen, zoals de teambuilding voor de competiteurs, de opstart van het nieuwe seizoen voor de competiteurs, de senioren en vanaf 24 augustus voor iedereen.

18-plussers vergeet niet in te schrijven voor het feestje op 19 juni...

Onlangs heeft IEDEREEN een mail ontvangen in verband met het grote feest ‘30 JAAR KCAR’ op 28 november in de Acaciahof te Overpelt. Het inschrijvingsformulier vind je reeds terug op onze website.

In mei mochten we de volgende nieuwe leden verwelkomen: Bert Fransen en Roano Campan-Ceulemans.

De volgende personen behaalden een hogere graad in mei:
Wit-gele gordel of kandidaat 8e kyu: Sam Droogmans, Sem De Raeve, Matisse Bollen, Daan Clijsters, Anjo Sonke, Louis Renders en Lars Huysmans
Gele gordel of 8e kyu: Michael Danilov, Fara Ulenaers, Indra Awouters, Amir Daoudi, Marco Pagan, Johnny Szeles, Alexander Thomas, Lars Hoeben, Shiloh Pagan en Khadija Bouddouft
Geel-oranje gordel of kandidaat 7e kyu: Fabian Szeles en Argo De Saedeleir
Groene gordel of 6e kyu: Lien Vandebeek, Milan De Kinderen en Safa El Ouardi
Zwarte gordel of 1e Dan: Yoeri Eeckelaerts en Thibaut Dalemans!

Proficiat aan allen…

Sensei