Beste KCAR-ers,

Een lang seizoen is weer voorbij gevlogen. Met drie nieuwe zwarte gordels, een massa podiumplaatsen op nationale en internationale wedstrijden, met als hoogtepunt het EK WIKF in Cyprus, en onze eigen activiteiten die weer veel volk lokten, is er reden genoeg om tevreden terug te blikken. Vorig jaar sloten we het seizoen af met 97 leden, wat weinig is voor een organisatie als de onze, maar onze verschillende promotiecampagnes kenden succes en we sloten dit seizoen terug af met 119 leden. Met enkele nieuwe campagnes in het begin van het seizoen en een flyercampagne in de week van 17 augustus 2015, waarbij we hopelijk weer op wat helpende handen kunnen rekenen, gaan we de gekende septemberleegloop weer trachten te counteren en wie weet ons ledenaantal nog wat proberen op te krikken. Het is leuk om vast te stellen dat er niet enkel nieuwe kleuters en kinderen, maar ook tieners en volwassenen zich hebben aangesloten, wat het trainen in de verschillende groepen enkel aangenamer maakt.

Wat juni betreft kunnen we op het vlak van activiteiten kort zijn. Op 19/6 organiseerden we ons jaarlijkse 18+-feestje en met 32 deelnemers zien we ook dit evenement jaarlijks stijgen. Een lekkere Caraïbische BBQ met een gezellige babbel en het nodige vocht... meer hoeft dit niet te zijn.

Van 4 t/m 9 juni trok ik zelf weer naar Italië om deel te kunnen nemen aan de jaarlijkse "Italian Summer Course" onder leiding van World Chief Instructor Jon Wicks. Dit is jammer genoeg een stage met erg weinig deelnemers, maar dan leer je natuurlijk des te meer. Samen met de WIKF-broeders van Sint Truiden, Serge, Johan en Patrick, amuseerden we ons, met een speciaal woord van dank aan mijn vriend en organisator Alessandro Sciarra.

Op 26/27/28 juni trok ik zelf weer naar de "Leaders Course WIKF" in het Crystal Palace in London. Samen met nog 9 andere Vlamingen uit de clubs Hoeselt, Eigenbilzen en Sint Truiden en deelnemers uit een tiental landen genoten we ook nu weer van een zeer leerrijk weekend.

Vermits ik er nog niet genoeg van had, combineerde ik een citytrip naar het Portugese Braga van 2 t/m 7 juli met de nationale Portugese stage onder leiding van Jon Wicks, Wim Massee en Joaquin (Tony) Goncalves. Hier wens ik vooral deze laatste te bedanken voor zijn enorme gastvrijheid. Zo zie je maar dat je de WIKF-stages perfect kunt combineren met fun, cultuur, plezier en zoveel meer. Voor meer info over de agenda van Jon Wicks verwijs ik je altijd graag naar onze website van WIKF Belgium.

Onze competiteurs hadden op zaterdag 4 juli hun teambuilding aan de Plas in Helchteren onder leiding van clubgenoot André Gielen, die er weer een fantastische dag van maakte. Jammer genoeg werd die dag ontsierd door een gauwdiefstal in de kleedkamers. Dit zette echter geen onoverkomelijke domper op de feestvreugde. Voor herhaling vatbaar en voor iedereen die ooit met familie, bedrijf of vrienden van een geweldig dagje uit wil genieten, is dit een absolute aanrader.

Voor de rest ligt voorlopig alles stil, behalve dat onze EK-geselecteerden blijven verder werken. Zij zijn ook de eersten die starten begin augustus, een weekje later gevolgd door onze gevorderden en seniors. Vanaf 24 augustus start dan onze herhalingsweek, en op 31 augustus gaat cyclus 1 van start.

Volg goed onze website-updates en vergeet zeker niet onze feestdag van 28/11 ter gelegenheid van ons 30-jarig bestaan in te plannen. Behalve ons avondfeest waarover reeds meer details staan vermeld op onze site, staat er ook een dagactiviteit gepland voor de kleinsten. Hierover volgt zeker in de loop der volgende weken nog meer info...

De volgende leden behaalden een hogere graad in juni:
Wit-gele gordel of kandidaat 8e kyu: Seppe Geerts
Gele gordel of 8e kyu: Lonne Gordijn
Geel-oranje gordel of kandidaat 7e kyu: Nyah Henrard
2e blauw of 4e kyu: Brahim Khabache

Proficiat aan allen…

Sensei