Interesse in karate?

Meer info

Kleuterkarate

Het Limburgs Kampioenschap Karate (alle stijlen) was van het voorjaar verplaatst naar het najaar van 2022 en KCAR nam natuurlijk deel aan dit toernooi. De ervaren competiteurs waren zoals altijd present, maar er waren ook minder ervaren kampers aanwezig. Met dit soort toernooien kunnen zij ervaring opbouwen en zo doorgroeien naar de grotere evenementen.

De deelnemers van KCAR deden het supergoed en haalden heel wat podiumplaatsen en titels binnen. We noemen een paar opvallende prestaties: kleine Zita Weltens werd zowel op het onderdeel kata als op het onderdeel kumite, waar ze haar eerste wedstrijden vocht, provinciaal kampioen! Sem Tjoens behaalde een knappe eerste plaats in kata. Dina Azmi liet na haar succes op het Vlaams Kampioenschap zien dat ze een constante factor is en werd eerste in kumite. Sidney Van Herreweghe, Jari Rovers en Gies Leynen zetten hun goede vorm van het afgelopen WK voort en werden provinciaal kampioen in respectievelijk kata, kumite U16 en kumite U14. Voor Jolie Fransen was het haar eerste toernooi als kersverse junior, maar daar was ze duidelijk niet van onder de indruk, want ze behaalde maar liefst drie podiumplaatsen. En Daphne Kuipers ging gewoon door met haar winstreeks van dit jaar en werd provinciaal kampioen kata (junioren én senioren) en kumite!

Resultaten

KATA

1e plaats: Zita Weltens, Sem Tjoens, Daphne Kuipers (U18 en senioren) en Sidney Van Herreweghe
2e plaats: Sterre TeBaerts, Jolie Fransen (U18), Jari Rovers en Huib Fransen
3e plaats: Maties Van Briel, Amber Oyen, Gies Leynen, Lars Fedyszyn en Jolie Fransen (senioren)