Kandidaten dan- en kyu-examen 2020

Voor iedereen die in 2020 opgaat voor een dan- of kyu-examen: er is een nieuwe bundel beschikbaar over de geschiedenis en alle technieken van Wado Ryu-karate. Kijk hiervoor onder het menu 'Wado - Geschiedenis en techniek van Wado Ryu'.

juni
20

6:00 pm - 10:00 pm

okt
18

1:00 pm - 5:00 pm

nov
6

AGENDA 

21/1/17: WIKF-stage in Hoeselt vanaf 4 jaar (EXAMENPUNTEN), inschrijven vóór 15/1 bij Alain

11/2/17: Familiedag KCAR, inschrijven vóór 11/2 bij Laura

4/3/17: Beker van Overpelt (info volgt) 

 

Beste KCAR-ers,

Over december kunnen we vrij kort zijn. Traditiegetrouw is dit een rustige maand. Schoolexamens, kerstvakantie, voor sommigen platte rust om de nieuwe goeie voornemens voor het volgende jaar te overpeinzen…

Toch was er nog één wedstrijd, namelijk de Sittard Cup waar Brecht, Eva, Daphne en Sidney geen podiumplaats wisten te behalen maar Glen in zijn laatste afspraak met de juniors wel: hij kwam terug met een bronzen medaille. De HONDERDNEGENTIGSTE podiumplaats van KCAR van 2016. 

Uiteraard is er ook weer een jaar voorbij. En of 2016 een topjaar was. Zoals ik al vermeldde, behaalde KCAR 190 medailles. Prachtig natuurlijk maar uiteraard is dit van tijdelijke aard. Jullie hebben zoveel andere zaken verwezenlijkt. De meesten behaalden weer een hogere graad en we wisten maar liefst 11 hogere dangraden te behalen. Een unicum. Eva, Katrien, Indra, Ruben, Mick en Robbe behaalden hun eerste dangraad. Laura en Sven behaalden een tweede dan. Stan werd derde dan. Leen en Steven werden de twee eerste VIERDE dangraden uit de 31-jarige KCAR-geschiedenis. Leen slaagde trouwens ook voor het Algemene Gedeelte Instructeur B Karate en is reeds volop bezig met het specifieke gedeelte.

Het meest trots ben ik uiteraard op onze doortocht op het EK WIKF in Rotterdam, waar we op technisch vlak veruit de meest succesvolle club zijn met 8 podiumplaatsen voor KATA waaronder 3 titels. Tevens behaalden we er ook nog 3 podiumplaatsen in KUMITE. Dit bewijst dat we op amper 4-5 jaar tijd stappen gezet hebben binnen WIKF waar men in vele landen van droomt. Uiteraard wil ik hier ook mijn zes assistenten bedanken. Los van hun eigen podiumplaatsen, behaalde dangraden, trainerscursussen, arbitrage en coaching hielpen ze allen mee om de KCAR-spirit naar hogere regionen te brengen. Ik wil natuurlijk AL onze scheidsen, timekeepers, bestuurders en webmasters bedanken voor het harde werk het afgelopen jaar. Ik wil tevens AL de ouders en supporters bedanken voor de steun en opofferingen aan jullie kinderen om zo met zijn allen bij te dragen aan het KCAR-familiegevoel. 

Maar... stilstaan is uiteraard achtergaan... Ik hoop dat jullie weer klaar zijn voor een nieuw jaar vol uitdagingen (trainingen, stages, examens, wedstrijden, cursussen voor lesgever, scheids of timekeeper...). Als jullie deze uitdagingen willen aangaan, zal ik met veel plezier weer trachten jullie bij te staan maar... ik ben uiteraard niet iemand die jullie handje vasthoud. Ik wijs jullie de weg, begeleid jullie maar dan is het uiteraard vooral aan jezelf, desnoods met een kleine ‘kick in the ass’ indien nodig. Ik geloof in jullie. Alles is mogelijk. "THE ONLY DIFFERENCE BETWEEN THE POSSIBLE AND THE IMPOSSIBLE IS ONES WILL". 

Rest mij alleen nog jullie een succesvol, fantastisch 2017 te wensen maar bovenal een goede gezondheid voor jullie en iedereen die u dierbaar is. 

In december 2016 mochten we Vic Weltens als nieuw lid verwelkomen. 

De volgende karateka's behaalden een hogere graad:

Wit-gele gordel of kandidaat 8e kyu: Thijs Vermeulen
Gele gordel of 8e kyu: Madelijn Teeuwen, Warre Paesen en Lucas Vandervoort
Groene gordel of 6e kyu: Abdelhamid Bouddouft
Groen-blauwe gordel of kandidaat 5e kyu: Argo de Saedeleir
2e bruin of 2e kyu: Daphne Kuipers

Proficiat aan iedereen...

Sensei