KCAR-events:

Zaterdag 13 mei: KCAR-barbecue, Den Drossaerd, Parkstraat 21, 3900 Overpelt. Welkom vanaf 18.00 u, eten vanaf 19.00 u.


Beste KCAR-ers,

April kunnen we een beetje de apotheosemaand van dit seizoen voor velen van onze leden noemen. 

Op 2 april organiseerden onze WIKF-broeders van Bushido Eigenbilzen het BK WADO in Bilzen. Jammer genoeg viel de datum heel ongelukkig, zodat een heel deel van onze vaste waarden afwezig was omwille van schooluitstappen naar het buitenland en daardoor niet in de mogelijkheid verkeerde om hun titel te verdedigen. Onze youngsters dachten echter: NIET GETREURD, wij klaren de klus. En ja hoor, we behaalden 25 individuele podiumplaatsen, evenveel als in 2016. Onze scheidsen, timekeepers, fotograaf en coaches zetten hun beste beentje voor om nog maar te zwijgen van onze supporters. Een mooie dag. 

Zaterdag 8 april gingen nog een vijftal KCAR-ers naar de Open Luxemburgse kampioenschappen en hier waren het de Kuipers Sisters die brons behaalden met kata (Eva) en kumite (Daphne). 

Hadden ze er al genoeg van. Neen. Een week later met Pasen gingen er nog enkelen naar de Amsterdam Cup. Hier behaalde Eva nog brons met kumite. 

Op 22 april organiseerden we weer de erg succesvolle KCAR-stage. Dit jaar met enkel WIKF-instructors. Een 240-tal deelnemers bevolkte het volledige sportcentrum van Eksel en werd weer onderwezen conform niveau en leeftijd door 12 gemotiveerde en bekwame lesgevers. Uiteraard wil ik hier vooral mijn collega's van de vriendenclubs bedanken voor hun engagement. 

30 april beleefden we dan de uiteindelijke apotheose op competitief vlak van dit seizoen: het Provinciaal Kampioenschap Alle Stijlen in Lommel. We trokken naar daar met 44 deelnemers, 5 timekeepers, 4 scheidsen, 4 coaches, 1 fotograaf en een tribune vol supporters die onze deelnemers naar maar liefst DRIEËNVEERTIG podiumplaatsen schreeuwden. Aan degenen die nog geen podium behaalden: treur niet, jullie tijd komt nog. Jammer dat onze coach Brecht in zijn eerste partij een neusbreuk opliep. Onze coach Laura voelde zich in haar eerste seniorenwedstrijd kumite meteen thuis en pakte goud. Coach Eva was dan weer de kata-kannibaal van de dag met 3 katatitels op één dag. Assistent-coach Thierry behaalde behalve de titel bij de veteranen ook nog eens zilver bij het jonge geweld, waarbij hij in de finale verloor van Brecht. FANTASTISCHE DAG. 

En ik als trainer... ga ik op mijn lauweren rusten? Natuurlijk niet. Er is werk aan de winkel en trainen zullen we, want uiteindelijk is dat het verschil tussen "BEING GOOD OR BEING GREAT". Jullie karatetoekomst begint vandaag.

In april mochten we Jayden Baptiste als nieuw lid verwelkomen. 

De volgende personen behaalden in april een hogere graad:

Wit-gele gordel of kandidaat 8e kyu: Mattia Derdin
Gele gordel of 8e kyu: Arne Mannes, Thijs Vermeulen, Maud Piggen, Yustina Heggag, Mrna Heggag
Geel-oranje gordel of kandidaat 7e kyu: Jula Ruysen 
Oranje gordel of 7e kyu: Xena Bernaerdts, Selin Yilmaz
Oranje-groene gordel of kandidaat 6e kyu: Luca Linders, Mohamed Bouddouft

Proficiat aan iedereen...

Sensei