Kandidaten dan- en kyu-examen 2020

Voor iedereen die in 2020 opgaat voor een dan- of kyu-examen: er is een nieuwe bundel beschikbaar over de geschiedenis en alle technieken van Wado Ryu-karate. Kijk hiervoor onder het menu 'Wado - Geschiedenis en techniek van Wado Ryu'.

juni
20

6:00 pm - 10:00 pm

okt
18

1:00 pm - 5:00 pm

nov
6

Beste KCAR-ers,

Het seizoen 2016-2017 is weer voorbij. KCAR sloot het seizoen af met 147 leden en een gestage groei in alle leeftijdscategorieën. Terugkomen op álle hoogtepunten van het afgelopen seizoen zou te veel van het goede zijn. Velen van jullie behaalden een hogere kyu-graad, velen van jullie, zowel beginners als gevorderden, behaalden een podiumplaats op tornooien. 

We organiseerden weer een geslaagde KCAR-stage, familiedag en Beker van Overpelt. Tevens hadden we een gezellige barbecue voor iedereen en ook een winterbarbecue en een Japans etentje voor de 18-plussers. 

Voor mij als trainer zijn de hoogtepunten uiteraard het vormen van zwarte gordels en hogere dangraden. Op het vlak van de 1e Dan kenden we twee totaal verschillende soorten geslaagden. Met Indra Winters, Sven Sikorski en Sidney van Herreweghe behaalden 3 junioren (-16 jaar) hun zwarte gordel. Met Walter Achten, Raf François en Stephan Geys waren het dan weer 3 senioren (+45 en zelfs twee +50-jarigen). Nogmaals een bewijs dat karate en zeker karate binnen onze club voor iederéén is. Verder behaalden twee van onze lesgevers, Sven Vandermeulen en Thierry Starinieri, hun 2e Dan. Thierry wordt vanaf 1 Juli tevens opgenomen in het korps van de jeugdlesgevers. Stan Wecks behaalde dan weer net voor zijn 50e een 3e dangraad. Sempais Steven en Leen werden de eerste twee 4e dangraden binnen onze club. 

Tevens behaalde Leen haar diploma Instructeur B binnen de Vlaamse Trainersschool. Laura Sikorski en Eva Kuipers behaalden beiden hun diploma Initiator. 

Het seizoen afsluiten zonder een korte terugblik op het EK WIKF in Rotterdam is ook niet mogelijk. Jaar na jaar komen de technische kwaliteiten van onze mensen meer en meer bovendrijven tijdens de hoogmis van onze leerschool. Ook dat vervult mij uiteraard met trots. Het feit dat mijn assistenten daar een hoofdrol opeisen, zowel op vlak van werking (arbitrage en coaching) als op het vlak van resultaten, is fijn om te zien. 

Op zaterdag 24 juni sloten we met onze 18-plussers het seizoen af met een Japans etentje. Jammer genoeg viel dit samen met "Genk On Stage" zodat het er iets te druk was. 

Waar het dan weer helemaal niet druk was, was op de internationale WIKF-stage onder leiding van sensei Jon Wicks in Dordrecht. San en ikzelf arriveerden op vrijdag en maakten er een gezellige avond van met sensei Jon en president WIKF Nederland Michel. Op zaterdag arriveerden mijn assistenten Leen, Brecht, Laura, Sven, Thierry en Eva om de gezelligheidsfactor in het weekend nog wat op te voeren. Zij trainden 10 uur lang, maar de hotelbar en een fijn restaurant maakten alles draaglijk. Ook San, Sidney, Robert en Brahim trainden op zaterdag en Argo zorgde er in zijn eentje voor dat onze jeugd twee dagen lang vertegenwoordigd werd! 

Ikzelf ga volgende week nog naar de WIKF-stage in Braga (Portugal) om nog maar wat te gaan trainen bij sensei Jon Wicks en tevens het EK voor volgend jaar al eens door te nemen. 

Ondertussen trainen onze Curaçao-geselecteerden in juli verder onder leiding van coach Brecht. 

Op 3/10/24 augustus zullen er ook drie trainingen zijn met onze Curaçao-ers en op 16 en 23 augustus is het reeds training voor onze zwarte gordels en de 30-plussers. 

Vanaf maandag 28 augustus starten de reguliere trainingen terug. Ik wens jullie een fijn verlof en zie jullie graag gemotiveerd weer verschijnen voor een nieuw seizoen vol uitdagingen maar vooral veel trainingsplezier en vriendschap binnen de KCAR/WIKF-familie. 

In juni mochten we Noah Indeherberge verwelkomen als nieuw lid.

Volgende personen slaagden afgelopen maand voor een hogere graad:

Gele gordel of 8e kyu: Jonah Maes en Miguel Gomez Lisboa.

Proficiat aan iedereen...

Sensei