Kandidaten dan- en kyu-examen 2020

Voor iedereen die in 2020 opgaat voor een dan- of kyu-examen: er is een nieuwe bundel beschikbaar over de geschiedenis en alle technieken van Wado Ryu-karate. Kijk hiervoor onder het menu 'Wado - Geschiedenis en techniek van Wado Ryu'.

juni
20

6:00 pm - 10:00 pm

okt
18

1:00 pm - 5:00 pm

nov
6

Beste KCAR'ers,

Met het verstrijken van deze maanden is ook het seizoen weer voorbij en het was er weer eentje om in te kaderen. Vooraleerst waren er de 200 trainingen die we organiseerden, waarvan de meesten druk werden bijgewoond. Ook onze stage en familiedag waren weer een groot succes. KCAR was ook weer alom vertegenwoordigd op de stage in Hoeselt en natuurlijk de internationale stages onder leiding van sensei Jon Wicks in Bilzen, Beloeil, Papendrecht, Braga, Guildford, London en Curaçao. 

Verder waren we ook weer zeer succesvol op kleine en grote wedstrijden met als hoogtepunt natuurlijk het WK WIKF in Willemstad (Curaçao). Natuurlijk leidde dit harde werk tot een groot aantal graadverhogingen van wit-geel tot tweede Dan.

Was nu alles rozengeur en maneschijn. Natuurlijk niet. Ook nu waren er weer een aantal leden die opgaven omwille van allerlei redenen. Een groot maatschappelijk fenomeen is natuurlijk het feit dat veel kinderen shoppen en tientallen verschillende dingen doen om zich uiteindelijk in niets te bekwamen. Daarnaast heb je natuurlijk de klassieke excuses om het op te geven, zoals werk, school, trouwen, bouwen, kindjes krijgen.... Kortom een eindeloze reeks, terwijl alles perfect combineerbaar is. Wat is er mis met terugvallen op 1 of 2 trainingen per week als je van 4 of 5 komt. Niks dus. Dat is nu net bijzonder aan karate. Je kan stoppen met wedstrijden en werken aan een rustiger niveau vermits je niet moet knokken voor een plaats in het basiselftal, want een reservebank bestaat niet. En zoals ik reeds jaren de wijze woorden van Ohtsuka Sensei (stichter van het Wado-Ryu) citeer: 

"THE ONLY DIFFERENCE BETWEEN THE POSSIBLE AND THE IMPOSSIBLE IS ONE'S WILL"

Hoe dan ook kijk ik samen met de sempais en assistent-trainers weer uit naar het volgend seizoen. Uiteraard komt binnenkort het EK in Braga er nog aan en starten we officieel terug op maandag 3 september, maar ook in augustus zijn er reeds enkele trainingen.

PLANNING:

Woensdag 22 augustus 2018: training voor 18-plussers en iedereen vanaf 1e kyu
Woensdag 29 augustus 2018: idem
Donderdag 30 augustus 2018: training voor alle 12-plussers 

Weekend van zaterdag 1 en zondag 2 september: promoweekend/flyeractie. Hier rekenen we op zoveel mogelijk helpende handen. Dit wordt verder uitgewerkt met de verantwoordelijken van de promoteams, Edgard, Walter, Steven en Leen, in samenspraak met bestuur en trainers. 

Maandag 3 september 2018: aanvang reguliere trainingen in alle dojo's. 

Vanaf zaterdag 8 september 2018 starten de trainingen ook terug in de Honbu Dojo in Bilzen. Los van de examentrainingen werd er geopteerd om negen ‘Black Belt’-trainingen te organiseren. Drie hiervan zullen enkel voor eerste en tweede dangraden zijn, drie enkel voor iedereen vanaf derde Dan en drie enkel vanaf derde Dan gericht op het lesgeven (wordt nog gepubliceerd op de website van WIKF Belgium). 

Belangrijk vernieuwing: tot en met eind dit jaar zullen alle examens nog door mij worden afgenomen tijdens de reguliere clubtrainingen. Vanaf 2019 zal het jeugdexamen (min 12 jaar) worden afgenomen tijdens een gezamenlijk examen (eind mei). Vanaf seizoen 2019/2020 zullen alle examens (jeugd én volwassenen) worden afgenomen tijdens twee gezamenlijke clubexamens (eind november en eind mei). Dit zal dan gebeuren door mezelf samen met de drie sempais Steven, Leen en Brecht.

BELANGRIJKE DATA:

Zaterdag 29 september 2018: WIKF-stage in Kortenberg onder leiding van de Technisch Commissie van WIKF Belgium
Vrijdag 2 t/m zondag 4 november 2018: internationale stage onder leiding van sensei Jon Wicks in Bilzen
Zaterdag 1 december 2018: KCAR-familiedag in Eksel
Zaterdag 2 februari 2019: WIKF-stage in Hoeselt onder leiding van de Technische Commissie van WIKF Belgium
Vrijdag 8 t/m zondag 10 maart 2019: internationale stage onder leiding van sensei Jon Wicks in Beloeil
Zaterdag 16 maart 2019: Beker van Overpelt KATA
Zaterdag 27 april 2019: KCAR-stage onder leiding van de Technische Commissie van WIKF Belgium
Zaterdag 25 mei 2019: KCAR BBQ in Den Drossaerd, Overpelt 

Tijdens de stages in Kortenberg, Hoeselt en Eksel zullen ook altijd de kata's aan bod komen voor het volgende EK/WK. Tijdens de stages onder leiding van sensei Jon Wicks zal meer gewerkt worden rond de dangradensyllabus en dan vooral in functie van de karateka’s die zich aan het klaarstomen zijn voor de volgende twee examens (mei en november 2019).

Uiteraard kan ik dit seizoen niet afsluiten zonder een hele groep mensen te bedanken. Onze bestuursleden, onze scheidsrechters, onze timekeepers, onze webmasters, onze pas opgerichte promoteams waar we nog veel van gaan horen, en natuurlijk mijn assistent-trainers, maar zeker en vast jullie allemaal (karateka's en ouders) om weer hard te werken en voor de support en steun aan jullie kinderen.

Deze laatste maanden waren er heel wat leden die slaagden voor een hogere graad:

Wit-gele gordel of kandidaat 8e kyu: Kjenti Auseloos
Gele gordel of 8e kyu: Chris Van Hout, Vic Teeuwen, Thomas Bollen, Kevin Luyckx, Emily Belek, Valerio De Palma en Aurelio Muroni 
Geel-oranje gordel of kandidaat 7e kyu: Chloe Schmidt, Vic Weltens, Jayden Baptista, Warre Paesen, Jens Vandael, Mattia Derdin en Mina Azhari
Oranje-groene gordel of kandidaat 6e kyu: Jula Ruysen, Keano Weidner, Lars Pulgré, Gies Leynen en Arjo Sonke 
Groene gordel of 6e kyu: Xena Bernaerdts
Groen-blauwe gordel of kandidaat 5e kyu: Mohamed Bouddhouft en Dina Ajouaou
2e bruin of 2e kyu: Katja Lijnen
Bevestiging 1e Dan senior: Sven Sikorski
2e Dan: Eva Kuipers

Proficiat aan allen...

Sensei