Kandidaten dan- en kyu-examen 2020

Voor iedereen die in 2020 opgaat voor een dan- of kyu-examen: er is een nieuwe bundel beschikbaar over de geschiedenis en alle technieken van Wado Ryu-karate. Kijk hiervoor onder het menu 'Wado - Geschiedenis en techniek van Wado Ryu'.

juni
20

6:00 pm - 10:00 pm

okt
18

1:00 pm - 5:00 pm

nov
6

Beste KCAR'ers,

Van de maand april onthouden we vooral onze eigen KCAR WIKF-stage van 27 april. Het was weer een topeditie met 200 deelnemers in alle leeftijden en alle graden. Onder leiding van de sporttechnische commissie, bijgestaan door 7 assistenten, waaronder Steven, Leen, Brecht en Laura, maakten we er weer een leerrijke en toffe namiddag van. 

Zondag 5 mei: het provinciaal kampioenschap, traditiegetrouw georganiseerd door KCUF in Lommel. En wat voor een kampioenschap! Met maar liefst 34 podiumplaatsen waaronder 12 titels waren we weer de kannibalen van dienst. Zoals steeds is dit een fantastische afsluiter voor de club, met heel veel blije gezichten. Uiteraard kan niet iedereen op het podium staan. Ook dat is soms een luxeprobleem voor een club als de onze, omdat je elkaar moet uitschakelen. Hoe dan ook, het was weer leuk en ik wil toch nog even zeggen dat Daphne en Sidney de dubbelslag behaalden. Voor Sidney was dit niet vanzelfsprekend, gezien de vrij zware blessure die hij opliep tijden zijn eerste gevecht. Ik moet natuurlijk onze timekeepers, scheidsen, coaches, fotografen en supporters weer bedanken voor het harde werk en de aanmoedigingen. 

Een week later op 12 mei werd het eerste VKF traditioneel kampioenschap vanaf 14 jaar georganiseerd. We gingen met een kleine afvaardiging naar As. We wonnen 2 van de 3 Wado Ryu-katatitels (Brecht en Daphne) maar ook 2 van de 6 kumitetitels (Laura en Daphne alweer) in deze voor onze karateka’s ongekende manier van vechten. Kortom, voor Daphne waren het weer 4 titels op 8 dagen. Stopte het daarbij....?

Neen!!! Op zaterdag 25 mei ging Daphne samen met vader Robert voor haar 1e Dan en ook dit was weer top. Daphne werd knap 1e Dan junior op 14-jarige leeftijd, als vierde in de clubgeschiedenis. (Van de actieve leden behoorden Brecht en Laura reeds tot de illustere voorgangers.) Robert slaagde voor zijn 1e dangraad en zo schreven ze samen wel clubgeschiedenis door als vader én dochter sámen te slagen.

En zo telt de familie Kuipers 3 dangraden, vermits oudste dochter/grote zus Eva (2e Dan) dit reeds voordeed. Samen tellen ze 4 dangraden. In een ver verleden hadden we de familie Braeken ook met 3, maar zij strandden toen op 3 dangraden.

We mochten Pieter-Jan Luyten als nieuw lid verwelkomen.

Volgende leden behaalden een nieuwe hogere graad:

2e blauw of 4e kyu: Khadija Bouddouft
Bruine gordel of 3e kyu: Argo De Saedeleir en Johnny Szeles
2e bruin of 2e kyu: Roar Hendriks
3e bruin of 1e kyu: Huib Fransen
1e Dan: Daphne Kuipers (junior) en Robert Kuipers

Proficiat aan allen,

Sensei