Beste KCAR'ers,

Wie had gedacht dat we na één jaar corona nog steeds in deze ellende zouden zitten? Niemand!

Wie had gedacht dat sportclubs dit konden overleven? Niemand!

Wie had gedacht dat KCAR hier ongeschonden uit kon komen? Ik!

Uiteraard wil ik hier met geen enkele pluim gaan lopen. De combinatie van supergemotiveerde leden met geweldige ouders die door weer en wind hun kids brengen en ophalen, een topteam van assistent-trainers met fantastische webmasters en bestuursleden en een zeer goede samenwerking met de lokale sportdiensten zorgde ervoor dat we staan waar we nu staan. KCAR ging deze crisis in met 137 leden en vandaag de dag hebben we 165 actieve leden, 3 personen op proef en 6 personen op onze wachtlijst. De Vlaamse Karate Federatie verloor gemiddeld 10% van haar leden, maar wij kregen er 20% bij. Van onze leden zijn er 55 (ofwel 1 op de 3) gestart ná de eerste lockdown en zij hebben nog nooit mogen proeven van de normale werking van KCAR (de trainingen, stages, wedstrijden, examens, barbecue en andere evenementen). Gelukkig zijn we sterk in anticiperen en improviseren en slaagden we er in om drie kyugraadexamens en twee dangraadexamens te organiseren, plus twee stages binnen onze eigen club. Onze trainingen gaan intussen onverminderd verder in kleine of heel kleine bubbels, maar steeds volgens de protocollen.

Ben ik nu tevreden? Nee, natuurlijk niet. Onze 18-plussers liggen al bijna vijf maanden stil. Sinds drie maanden organiseren we online trainingen en vanmorgen nam ik zelfs voor de eerste maal drie online examens af van drie van onze volwassenen die normaal eind vorig jaar geselecteerd waren voor het examen en wekelijks paraat staan voor de online training. Gelukkig kunnen onze 13- tot en met 18-jarigen sinds een maand buiten trainen in bubbels van 10.

Uiteraard hoop ik zoals iedereen op snelle, zeer snelle versoepelingen. We kijken ernaar uit om gedurende de volgende weken en maanden weer met onze kinderen in grotere bubbels te kunnen trainen, zodat het trainingsschema terug vereenvoudigd kan worden en dit toch al zeker in Peer en Overpelt. Tevens hopen we dat onze tieners zo snel mogelijk terug binnen mogen, zodat alle 12-plussers terug in die groep kunnen meedraaien. En last but not least hoop ik dat onze 18-plussers gauw weer volwaardig kunnen opstarten.

Wat zit er alleszins ondertussen in onze planning... We gaan voorlopig rustig verder trainen met onze kids tot eind juni, behalve in de paasvakantie. Op 16 augustus (twee weken eerder dan normaal) starten we terug op om de drie verloren weken van vorige maand te compenseren (een van die weken haalden we reeds in tijdens de krokusvakantie). Met onze tieners gaan we outdoor tijdens de paasvakantie verder trainen en zij gaan net als de volwassenen gedurende de zomermaanden kunnen doorgaan. Misschien trainen we in juli en augustus geen vijf maal per week maar toch... Ook online gaan we voorlopig door, tenzij beter weer ons naar buiten lokt.

Noteer zeker de stage in Eksel op 22 mei. Normaal organiseren we één stage per jaar, maar dit jaar gaan we er uitzonderlijk twee of drie doen, zodat iedereen de kans krijgt om voldoende examenpunten te halen. Daarom hebben we deze stage vier weken uitgesteld, in de hoop dat we volgens een veel soepeler scenario kunnen werken dan tijdens onze jeugdstage van afgelopen week en dat niet alleen tieners maar hopelijk ook volwassenen binnen kunnen trainen. We hopen dat iedereen mag, kan en zal komen.

Op 27 mei staat het volgende kyugraadexamen op de planning voor geselecteerde jeugdleden en hopelijk ook voor de oudere jeugd/volwassenen. Eind augustus of begin september organiseren we dan nog een examen voor de groteren, die tijdens de zomervakantie kunnen doortrainen.

Ik hoop dan om het seizoen 2021-2022 begin september te kunnen aftrappen met nog een stage in Eksel, maar dan mét gasttrainers. Ook andere clubs zijn planningen aan het maken met onder andere de stage onder leiding van World Chief Instructor Sensei Jon Wicks in Bilzen en de stage in Kortenberg in oktober. Wij hopen op 18 oktober onze eigen Beker van Overpelt te kunnen organiseren mét publiek, maar ook de bekers van Hoeselt, Kortenberg en ‘t Kamp en het Limburgs Kampioenschap staan al voor het najaar geprogrammeerd.

Belangrijk: communicatie

KCAR doet erg zijn best om zo veel mogelijk te communiceren met zijn leden en jullie zo veel mogelijk te informeren. Toch merken we dat sommigen deze informatie niet doorkrijgen. De informatiebronnen van KCAR op een rij:

  • Onze website: www.karateclub-kcar.be. Neem eens de tijd om deze site uit te pluizen. De website wordt constant bijgewerkt door onze webmasters Robert en Katuschka, die hier fantastisch werk leveren.
  • De mailinglijst: regelmatig ontvang je mails met aankondigingen of in verband met wijzigingen.
  • Onze besloten Facebook-groep: Karateclub KCAR. Ongeveer 75% van het lastminute-nieuws komt via deze groep. Ik begrijp dat niet iedereen op Facebook zit, maar misschien is het nuttig om een account aan te maken, al was het maar om de clubinfo te kunnen volgen.

Andere pagina’s en groepen op Facebook: 

  • KCAR: dit is is onze open pagina met 1776 volgers. We willen graag de 2000 halen, maar dat kan enkel met jullie hulp. Volg ons en vraag aan jullie Facebook-vrienden om hetzelfde te doen (ook jullie nieuwe vrienden). Wordt geapprecieerd.
  • WIKF Belgium: de Facebook-groep van onze nationale leerschool.
  • Wado International Karate Do Federation: de Facebook-groep van onze internationale leerschool.

WIKF Belgium en Wado International hebben allebei ook een website. WIKF Belgium wordt onderhouden door onze KCAR-webmasters Robert en Katuschka.

KCAR-kledinglijn

Te koop voor onze leden, gezinsleden en sympathisanten…

KCAR heeft een zeer uitgebreide kledinglijn, maar deze werd het afgelopen jaar om begrijpelijke redenen niet echt in de picture gezet. Vanaf mei, wanneer hopelijk de horeca is opgestart en we elkaar terug kunnen ontmoeten in het cafetaria van de sporthal, gaan we onze zomerkledij weer promoten: KCAR-T-shirts (witte en zwarte in alle maten), shorts (zwarte in alle maten) en KCAR-polo’s (nieuw vanaf deze zomer en vanaf maat S en groter).

In het najaar voorzien we weer pasmomenten voor onze KCAR-trainingspakken. Deze kunnen om de twee jaar worden aangekocht. De afgelopen acht jaar konden we ongeveer dezelfde kleuren garanderen, maar het JAKO-programma zou vanaf 2021 worden gewijzigd. Wordt vervolgd...

Verder zijn er ook KCAR-hoodies (alle maten). Voor de volwassenen hebben we ook nog een luxegamma van het merk UHLSPORT (hoodie met volledige of met halve zip en een softshell regenvest).

Kortom: met heel veel goesting doe ik verder, ik hoop jullie ook!

Sensei Alain Rayen