Kandidaten dan- en kyu-examen 2020

Voor iedereen die in 2020 opgaat voor een dan- of kyu-examen: er is een nieuwe bundel beschikbaar over de geschiedenis en alle technieken van Wado Ryu-karate. Kijk hiervoor onder het menu 'Wado - Geschiedenis en techniek van Wado Ryu'.

juni
20

6:00 pm - 10:00 pm

okt
18

1:00 pm - 5:00 pm

nov
6

KCAR nam dit jaar voor het eerst deel aan de Vlaamse Ippon Kampioenschappen. De minimumleeftijd voor dit toernooi ligt momenteel op 14 jaar. Het onderdeel kata was opgesplitst naar karatestijl, geslacht en leeftijd, maar vanwege te weinig inschrijvingen waren er voor de stijl Wado-Ryu alleen twee seniorenreeksen en een reeks voor de jongens kadetten. Daphne Kuipers (14 jaar) moest daarom bij de senioren meedoen, maar dat weerhield haar er niet van om de eerste plaats in de wacht te slepen! Brecht Evens werd eveneens eerste, bij de heren senioren. Huib Fransen, Laura Sikorski en Thierry Starinieri werden tweede in hun reeks, en Sven Sikorski derde.

Daphne, Laura en Sven namen ook deel aan het onderdeel kumite. Daarin moesten ze vechten volgens het 'ippon'-systeem en dat is toch wel anders dan ze gewend zijn. Er wordt gevochten zonder voet-, scheen- en borstbescherming, er wordt geen onderscheid gemaakt naar gewicht, en wie het eerst 'ippon' haalt (of twee waza-ari's), heeft gewonnen. Het is dus zaak om goed dekking te houden en scherp en snel te zijn. Sven Sikorski behaalde ook op dit onderdeel een mooie derde plaats, Laura en Daphne konden zich wel vinden in dit systeem en werden allebei winnaar in hun categorie. Omdat ze ook op het onderdeel kata goede resultaten hadden behaald, werden ze bovendien gekroond tot Algemeen Ippon Kampioen bij de senioren respectievelijk kadetten! Een prachtig resultaat voor KCAR op dit 'nieuwe' toernooi!