Kandidaten dan- en kyu-examen 2020

Voor iedereen die in 2020 opgaat voor een dan- of kyu-examen: er is een nieuwe bundel beschikbaar over de geschiedenis en alle technieken van Wado Ryu-karate. Kijk hiervoor onder het menu 'Wado - Geschiedenis en techniek van Wado Ryu'.

juni
20

6:00 pm - 10:00 pm

okt
18

1:00 pm - 5:00 pm

nov
6

Op donderdag 29 augustus vertrokken Sidney Van Herreweghe en Daphne Kuipers, samen met coach Brecht Evens en een kleine entourage, naar Zwitserland om deel te nemen aan de Basel Open Masters. De bedoeling was om eens ervaring op te doen in een Masters-toernooi en bovendien was het een goede opwarmer voor het aankomende wereldkampioenschap WIKF in Crawley. Na een dagje rust op vrijdag kwam Sidney op zaterdag in actie. Zijn eerste tegenstander bleek er niet te zijn, dus werd Sidney meteen doorgeschoven naar de halve finale. Die won hij redelijk eenvoudig, waarna hij dus al in de finale stond. De uiteindelijke winnaar bleek een maatje te sterk voor Sidney, maar het zilver was voor hem!

Daphne was op zondag aan de beurt. Het niveau lag hoog op het onderdeel kata, en ze verloor in de eerste ronde van een meisje dat uiteindelijk derde werd. Bij kumite ging de eerste ronde beter, Daphne won met 8-0 nog voor de tijd verstreken was. Haar tegenstander in de kwartfinale was wat sneller met haar gyaku-tsuki's dan Daphne, dus bij een 0-2 achterstand probeerde ze om met trappen punten te scoren. Ze miste helaas net wat scherpte tegen een zeer goed bewegende tegenstander en verloor de match. Haar tegenstander verloor in de halve finale, dus mocht Daphne niet herkansen. Jammer, maar ze was wel een goede ervaring rijker.

Aan de Basel Open Masters namen ook enkele grote namen uit de karatewereld deel. De grote publiekstrekker van het toernooi, Rafael Aghayev, kwam uiteindelijk niet opdagen. Shahin Atamov uit hetzelfde nationaal team van Azerbeidzjan was er wel, en het was leuk en leerrijk om te zien hoe deze man briljante kunsten kon vertonen, maar ook gewoon kon verliezen... 

Klik hier voor de foto's.